Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Педіатр із відкритою формою туберкульозу лікувала дітей

У Білгороді-Дністровському на Одещині просто з прийому у дитячій поліклініці забрали у стаціонар педіатра, в якої діагностували відкриту форму туберкульозу.

Тепер перелякані батьки перевіряють своїх дітей на сухоти.

За словами однієї з мам, педіатр протягом десяти місяців приходила до них додому оглядати немовля. І зараз у жінки виникає страх уже тоді, коли малюк починає просто кашляти. Мама ще однієї дитини розповіла, що лікар приймала пацієнтів у масці, однак те, що у неї така форма туберкульозу, ніхто не міг і подумати.

Всіх дітей, хто був на прийомі у хворого лікаря, відправляють на позапланове обстеження, щоб упевнитися, що з ними все гаразд.

У кабінеті, де майже 30 років пропрацювала 66-річна педіатр, провели дезінфекцію. Спеціальним розчином обробили навіть медичну документацію.

Плановий медогляд хвора проходила торік улітку. У міському управлінні охорони здоров'я кажуть, що рентгенолога, який не розгледів хворобу і дозволив колезі працювати з дітьми, відправили на переатестацію.

Зараз хворий медпрацівник у тубдиспансері. З роботи її не звільнили, бо вона на лікарняному. Існує ймовірність, що після одужання жінка може знову повернутися в поліклініку, адже чиновники навіть не приховують, що в районах гострий дефіцит медичних кадрів, більшість фахівців пенсійного віку, і часом заміти їх просто ніким.

Джерело

2ogoloshenya