МЗС повідомило про смерть посла України в Китаї

Міністерство закордонних справ України повідомило, що 14 лютого у віці 64 років помер Надзвичайний і Повноважний посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Камишев.

Про це повідомила пресслужба МЗС, пише Суспільне.

У відомстві зазначили, що Камишев брав активну участь у розбудові відносин з державами Азії та Близького Сходу. Там нагадали, що він двічі — у 2004-2009 та 2019-2021 роках — очолював Посольство України в Китаї.

"Своїм прикладом професіоналізму Сергій Олексійович надихнув не одне покоління українських дипломатів, які перейнявши його досвід та знання, нині працюють на відповідальних посадах, як в центральному апараті МЗС, так і за кордоном", — йдеться в заяві.

Міністерство закордонних справ та його очільник Дмитро Кулеба висловили співчуття родині та близьким померлого.

Що відомо про Сергія Камишева

Згідно з даними МЗС, Сергій Камишев народився 8 квітня 1956 року у Дніпропетровську. Закінчив Донецький державний університет та Дипломатичну академію МЗС РФ. У 1977-1990 роках працював на різних посадах у вугільно-добувній промисловості в Донецьку. Згодом почалася його політична кар’єра. У1990-1991 роках він обіймав посаду заступника голови Кіровської районної Ради народних депутатів Донецька. У 1994 році був першим секретарем Управління міжнародного економічного та науково-технічного співробітництва МЗС України.

У наступні роки він вибудовував дипломатичну кар’єру. Працював радником Посольства України в Єгипті, тимчасовим повіреним у справах України в Лівані та Сирії, послом з особливих доручень МЗС України. Також обіймав різні посади у Кабінеті міністрів та був радником керівника Офісу президента. 18 грудня 2019 року вдруге став послом України в КНР. У Камишева залишились дорослі донька і син.

2ogoloshenya