Каналам Медведчука скасували акредитацію до Верховної Ради, – нардеп

У телеканалів Zik, “112 Україна” та NewsOne забрали акредитацію на ведення журналістської діяльності в стінах Верховної Ради України.

Про це в суботу, 13 лютого, повідомив на сторінці у ФБ нардеп від “Голосу” Роман Лозинський, який був ініціатором скасування акредитації для цих трьох телеканалів.

“Минулого тижня я звернувся до спікера Разумкова та голови апарату ВРУ Теплюка з вимогою скасування акредитації для Zik, Newsone i 112. Згодом підкріпив ці звернення виступом з трибуни. Ви чудово пам’ятаєте, як палало в п’ятої колони кремля ОПЗЖ. Просто заплющіть очі та уявіть, як палає зараз, коли справу зроблено”, – написав Лозинський.

Він також додав, що “це не останні диверсійні ЗМІ в Україні”.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука – нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, NewsOne, ZIK. Підставою для цього став закон України “Про санкції” та постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року (№9157).

Після 23-ї години оператори кабельних мереж почали відключати трансляцію цих каналів.

3 лютого в посольстві США в Україні заявили, що Штати підтримують Київ щодо протидії “зловмисному впливу Російської Федерації”.

Водночас у Кремлі засудили санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Володимира Путіна, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

 

Джерело:Новинарня

2ogoloshenya