Україна запропонувала НАТО простір над Кримом для польотів і операцій

Україна пропонує НАТО використовувати для своїх операцій повітряний простір у Сімферопольському районі польотної інформації.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час переговорів із заступником Генерального секретаря НАТО з питань оборонної політики та планування Патріком Тернером в середу, 10 лютого.

Він нагадав, що Україна дотримується обраного курсу на інтеграцію до євроатлантичних систем колективної безпеки.

Одним із важливих напрямків такої інтеграції є участь України у Програмі НАТО з обміну даними про повітряний рух.

“У сучасних умовах важливо посилювати контроль цивільного повітряного руху та реагувати на кризові ситуації в районі Чорного моря та зони АТО. Беручи до уваги оновлений бюлетень EASA про безпеку польотів в Сімферопольському районі польотної інформації та скасування обмежень Федерального управління цивільної авіації США на польоти в Сімферопольському РПІ, ми пропонуємо використовувати цю частину повітряного простору для повітряних операцій НАТО з транспортування військ, обладнання, вантажів тощо. Сподіваємось на підтримку НАТО у моніторингу повітряної ситуації вздовж кордону з Росією”, – зазначив Владислав Криклій, якого цитує його пресслужба.

Крім того, сторони обговорили участь Міністерства інфраструктури у процесі підготовки проведення спільних навчань Україна-НАТО в Чорному морі “Coherent Resilience 2021”, а також у процесі створення в Україні національної системи стійкості.

Також Владислав Криклій та Патрік Тернер обговорили можливу співпрацю у галузі кібернетики.

Нагадаємо, у вересні 2020 року під час спільних навчань у Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey.

Джерело

2ogoloshenya