Через негоду комунальники можуть обмежити рух автобусів та вантажівок

Через погіршення погоди Державна служба надзвичайних ситуацій планує обмежувати рух автобусів та вантажівок.

За прогнозом УкрГідрометцентру, 8 лютого у західних, центральних, Житомирській, Київській, Чернігівській областях значний сніг, в Україні пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети (приріст снігу 20-30 см, в Рівненській, Волинській, Львівській областях 30-40 см).

На Прикарпатті та у південних областях сніг з переходом у дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на Закарпатті значний дощ (І рівень небезпечності - жовтий).

У ДСНС закликають власників транспортних засобів: утримайтися від подорожей автомобілями у період негоди та не залишати транспортні засоби вздовж доріг, аби спецтехніка комунальних служб могла вчасно та якісно очистити дороги і тротуари від снігу!

"Під час негоди дорожня спецтехніка працюватиме над забезпеченням безперебійного руху дорогами державного значення. Укравтодор спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій та Національною поліцією можуть вводити тимчасові обмеження в русі для вантажного транспорту та пасажирських автобусів", - повідомили у пресслужбі Національної поліції.

Згідно з прогнозами синоптиків, 8 та 9 лютого у західних, північних, центральних та східних областях очікується сніг та хуртовини. 8 лютого у південних областях та на Прикарпатті очікується сніг з переходом в дощ, ожеледь та налипання мокрого снігу, на Закарпатті — дощ.

Як наголосили у поліції, обмеження руху можуть ввести, щоб запобігти ускладненню руху транспорту та для підвищення ефективності роботи комунальних служб.

2ogoloshenya