В Україні з'явився анонімний сайт для жертв домашнього насильства

"Мені здається" – це анонімний онлайн-щоденник. Можливість вільно сказати про проблему є першим кроком до звільнення і зцілення. Історії інших, хто пережив подібну ситуацію, можуть дати той важливий ковток повітря і сил, щоб вирватися з кола насильства", - йдеться на сайті.

Платформа створена Інститутом когнітивного моделювання та Фондом Маша за підтримки Товариства Червоного Хреста України. Вона є своєрідним щоденником, на сторінках якого постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап. Усі розповіді поділяються на спецкатегорії.

У Міністерстві юстиції зазначили, що кожна людина, яка пише свою історію, за бажанням може залишити свої дані для зворотного зв'язку.

Крім того, на платформі можна знайти контакти спеціальних служб, куди можна звернутися за допомогою в разі домашнього насильства.

На сайті є цілодобова гаряча лінія, куди можна звернутися у разі якщо ви стали жертвою чи свідком насильства. Також, можна звернутися до психолога за безкоштовною консультацією.

Сайт за ПОСИЛАННЯМ

2ogoloshenya