В Україні відкрили перший магазин IKEA

Переговори щодо відкриття магазину відомої шведської компанії в Києві велися протягом кількох років.

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у відкритті першого в Україні магазину IKEA, повідомляється на його сайті в понеділок, 1 лютого.

У відкритті також взяли участь керівник IKEA-Україна Флоріан Мелле і посол Швеції Тобіас Тіберг.

"Мені приємно привітати компанію IKEA, киян і всіх українців з запуском роботи першого фізичного магазину в Україні. І я радий, що він відкривається в столиці. Ми спільно працювали над тим, щоб втілити цю ідею. Ми зустрічалися 4 роки тому в Давосі, кілька разів у Києві. І тепер уже бачимо реалізацію нашої співпраці. Особливо це важливо в такій непростій для бізнесу в усіх країнах ситуації, викликаної пандемією", - сказав Кличко.

Він наголосив на зацікавленості столичної влади в забезпеченні іноземним інвесторам надійних умов для роботи. Особливо в умовах коронакризи.

"І це - той позитивний сигнал, який необхідний для залучення й інших міжнародних партнерів. Працюємо далі над тим, щоб Київ ставав привабливим для інвесторів і комфортним містом для його жителів - з якісними товарами і послугами", - підкреслив Кличко.

У свою чергу, посол Швеції в Україні Тобіас Тіберг підкреслив, що IKEA не просто відкриває в Києві перший фізичний магазин, а також пропагує таким чином відповідальне споживання, гендерну рівність та сталий розвиток.

Шведська компанія не має наміру зупинятися на досягнутому і планує подальше відкриття магазинів в Україні.

Нагадаємо, 14 травня 2020 року IKEA офіційно вийшла на український ринок. Компанія запустила можливість замовлення товарів з інтернет-магазину в Україні, а також відкрила пункти видачі в київських ТЦ Auchan Rive Gauche і ТЦ Metro Cash&Carry.

Джерело: КорреспонденТ.net

2ogoloshenya