Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що вони з дружиною - дизайнеркою Світланою Бевзою - не планували, що вона народжуватиме дитину в США.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо народження дитини у США - ми цього не приховували. Ті, які постійно моніторять наші фб-сторінки, знають, що моя дружина у лютому відлетіла до Нью-Йорка для участі у Нью-Йоркському тижні моди, де вона представляє не лише власний бренд (якому вже більше 10 років і який успішно працює задовго до навіть нашого знайомства), але й Україну. За власні кошти. Так сталося, що вона під час показу захворіла і лікар заборонив їй летіти літаком додому, оскільки була загроза для дитини. Народження у США нами не планувалося, дружина перебувала на обліку у звичайному київському пологовому будинку", - пояснив міністр.

Щодо коштів він зазначив, що їм "певною мірою пощастило скористатися законами штату Нью-Йорк, який дає можливість безкоштовних пологів для усіх бажаючих шляхом оформлення безкоштовного полісу страхування", народжували у звичайній клініці.

"Вартість перебування у Штатах для нас фактично складає оренда 30-метрової квартири і харчування, що буде відповідно відображено у моїй декларації за 2018 р." - пообіцяв Омелян.

Він додав, що має єдиний паспорт - України, жодних інших ні він, ні дружина не мають.

"Щодо дітей: Марку - 3 роки 10 місяців, Анні - 2 дні. Марк одразу після народження був зареєстрований громадянином України в нашому консульстві в Нью-Йорку, Анна теж пройде цю процедуру в найближчі тижні. Вони проживають з нами, будуть ходити в школу в Україні, жити і працювати в Україні. Старший син, Северин, якому скоро буде 18, теж після завершення університету прагне працювати в Україні", - написав міністр.

Він подякував всім за привітання і повідомив, що 25 квітня вже буде на роботі.

Як повідомлялося, Омелян на своїй сторінці у соцмережі два дні тому подякував дружині-дизайнерці Світлані Бевзі за донечку, яку народжувала у США, як і сина Марка чотири роки тому. Міністр тоді взяв офіційну відпустку, аби підтримати дружину.

Джерело

2ogoloshenya