Ціна на газ: знижки відчують не всі

Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко пояснив, що зниження ціни на газ відчують ті, хто проживає в приватному секторі і в селах. При цьому зміни не будуть відчутні у платіжках за січень та лютий через морози.

"Зниження ціни на газ відіб’ється у платіжках тих, хто проживає в приватному секторі і в сільській місцевості. Там дійсно платіжка на газ знизиться, можливо, навіть до тисячі гривень. 17 мільйонів людей, які проживають в багатоквартирних будинках, практично не відчують зниження тарифів. У близько 98% немає індивідуального опалення, й у них споживання газу на місяць може бути 100-150 гривень. Тому вони побачать зниження вартості газу на 50-70 гривень, не більше", — заявив Попенко в ефірі Українського радіо.

Експерт наголосив, що "населення відчує зниження ціни на газ лише в березні".

"Січень є морозний. І люди, які проживають в сільській місцевості і в приватному секторі, платитимуть за газ ті великі кошти. У них платіжка вийде близько 5000 гривень за місяць. Тому вони не відчувають на сьогодні полегшення. Тому що рішення уряду буде розповсюджуватись на зниження ціни саме в лютому", — сказав він.

За його словами, облгаззбути не будуть зобов'язані давати газ по зниженій ціні, а у сучасних реаліях не всі українці мають змогу оперативно змінити постачальника газу.

"Рішення Кабінету міністрів більше схоже на тушіння пожежі, тому що воно не вирішує проблему тарифів для всіх українців. Воно просто вирішує питання соціального невдоволення, щоб люди не виходили на вулицю", — додав Попенко.

Джерело: Суспільне

2ogoloshenya