Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

По регіонах України прокотилася хвиля «тарифних протестів»

Чернівці, Полтава, Львів, Одеса, Харків, Хмельницький та Кам’янець-Подільський: люди виступили проти підвищення комунальних тарифів.

Другий тиждень поспіль люди блокують рух транспорту, влаштовують пікети біля місцевих адміністрацій. Вимагають від влади знизити ціну на газ та повернути пільговий тариф на електроенергію.

На изображении может находиться: один или несколько человек, толпа, шляпа и на улице

Суспільне обурення абсолютно логічне, - написав на своїй сторінці у Фейсбук Сергій Лабазюк.

Пряма мова: Держава просто самоусунулася від контролю над цінами і не впливає на рішення «регіональних монополістів». Більше того, партія монобільшості ухвалила низку законодавчих та підзаконних змін, які тільки «заплутали» ринок:

❌скасовані пільгові тарифи до 100 кВт;

❌введені окремі платежі за транспортування газу;

❌запроваджена незрозуміла для людей система укладення договорів постачання газу.

Раніше працювала досить проста схема — скільки спожив газу, стільки і платиш. У січні минулого року 1 куб.м газу коштував 5,86 грн.

А що ми маємо на початок січня 2021-го⁉️

Ціна підскочила до рекордних 9,9 грн (без вартості доставки). Тепер споживачі вимушені платити за розподіл газу рівними частинами протягом усього року. І що робити тим людям, котрі за власні гроші встановлювали нові котли, утеплювали домівки та економили електроенергію?

Моя позиція залишається незмінною: я категорично проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. Особливо в період пандемії, коли сотні тисяч українців опинилися на межі виживання»

Як зазначив нардеп Лабазюк завтра відбудеться нарада з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, в. о. міністра енергетики та представниками Офісу президента.

«Сподіваюсь, що уряд усе ж таки почує своїх громадян та розробить план антикризових заходів для вирішення «тарифної проблеми» В іншому випадку разом із колегами-депутатами будемо готувати звернення до прем’єр-міністра та Міністерства енергетики», - зазначив Сергій Лабазюк

2ogoloshenya