Картинки по запросу Моряки «Норду», які втекли з України, через Москву прибули до Криму

Двоє членів екіпажу затриманого керченського судна «Норд», які вилетіли з України з російськими паспортами, прибули до Москви.

На його думку, моряки вилетіли з України цілком законно за офіційними документами РФ.

«Двоє людей уже перебувають на території Російської Федерації. Вони сьогодні вилетіли з Києва і вже на місці. Решта - семеро людей екіпажу - перебувають у Києві в посольстві», - сказав адвокат.

Він додав, що не має з моряками зв’язку після того, як вони залишили територію України. На питання про те, яка доля інших сімох членів екіпажу «Норда», він відповів:

«Суд може вирішити, аби вони заплатили штрафи, або не заплатили. Це по першій інстанції. Але це не стосується їхньої можливості покинути Україну. Чому їх не випускають? Їм видали російські біометричні паспорти. Чому в них повинен бути український паспорт, аби вони вилетіли?», - сказав Щербина.

Він також наголосив, що у моряків - подвійне громадянство: російське та українське. Але він не бачив їхніх українських документів.

«Наявність подвійного громадянства не є підставою не випускати їх, а лише є підставою розпочати процедуру позбавлення громадянства України, чого вони (українська влада-ред), ще не зробила», - зауважив адвокат.

Джерело        

2ogoloshenya