Результат пошуку зображень за запитом "Євген Кравцов"

ПАТ "Укрзалізниця" планує передавати залізничні вокзали в концесію, починаючи з 2019 року.

Про це в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов заявив, виступаючи на Українському інфраструктурному форумі.

За словами глави компанії, протягом наступного року планується розпочати проведення конкурсів на право концесії вокзальних комплексів із залученням провідних міжнародних компаній.

Зокрема, у другому кварталі 2018 року "Укрзалізниця" планує визначити вокзальні комплекси, які будуть передані в окрему філію. До кінця року ця філія повинен бути створений, туди переведуть активи і персонал.

"На утримання наших вокзалів з усіма сукупними додатковими витратами сьогодні витрачаємо до півмільярда гривень. Є одна з найширших вокзальних мереж в державі. У зв'язку з цим визначили для себе пріоритети на наступні три роки і направимо зусилля, щоб весь наш вокзальний комплекс мав, як мінімум, самоокупность. Як максимум - приносив стабільно зростаючий дохід компанії. Для цього до кінця року ми плануємо об'єднати всю мережу наших вокзалів в одну вертикаль - вокзальну компанію ", - цитує Кравцова прес-служба" Ук рзалізниці ".

За словами глави компанії, в рамках закону про концесії, який знаходиться на розгляді в парламенті, можна буде використовувати вокзальні комплекси як інструмент компенсації збитковості сектора пасажирських перевезень.

"Для нас це є стратегічно важливим напрямком. Залучення приватних інвестицій в пасажирське господарство є досить складним, враховуючи його глибоку збитковість. А вокзальні комплекси, як один з елементів пасажирської інфраструктури в цілому, можуть бути першим кроком у пошуку механізму підвищення прибутковості і залучення приватного капіталу в систему пасажирських перевезень. Упевнений, що це буде успішним ", - додав Кравцов.

У жовтні 2017 року Кравцов уже заявляв, що хоче залучити приватних інвесторів для оперування пасажирськими вокзалами в Україні.

"Ми плануємо провести роботу по державно-приватному партнерству в сфері реконструкції пасажирських вокзалів. Адже сьогодні ми маємо велику інфраструктуру вокзального господарства. Перспективою є залучення приватних інвесторів для оперування вокзалами", - заявляв Кравцов.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" планує створити в своїй структурі окремого оператора, що спеціалізується на управлінні вокзальних господарством.

Джерело

2ogoloshenya