018

 У лікарнях Хмельниччини, через зростання кількості інфікувань коронавірусом серед медпрацівників, заборонені планова госпіталізація та відвідування родичами хворих у стаціонарі. Про це повідомив перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Роман Примуш.

За його словами, впроваджені заходи, покликані запобігти зростанню кількості інфікувань серед медпрацівників та можливості інфікування пацієнтів лікарень родичами або знайомими.

На стаціонарне лікування приймають пацієнтів з невідкладними станами. Про це Суспільному розповів медичний директор із лікувальної роботи "Хмельницької міської лікарні" Ігор Мойсюк.

Івану Баулі, котрий третій тиждень перебуває у відділенні з переломом ноги, родичі все передають через медичний персонал.

"Ліки, які потрібно докупити, або їжу передають через санітарку. До дверей доходять, кажуть, далі не можна проходити", - говорить чоловік.

Ортопед-травматолог Михайло Стадник каже, наразі усі пацієнти госпіталізовані в екстреному порядку.

"У нашому відділенні наразі знаходиться 45 хворих, всі вони госпіталізовані по ургентній травмі, через травмпункт. Ті хворі, які не потребують екстреного втручання, ми їх консультуємо у стаціонарі, і надалі направляємо до лікаря — травматолога в поліклініку, який там амбулаторно виконує ті маніпуляції, мінімальні, які там можна проводити без оперативного втручання", - каже травматолог.

За пацієнтами інсультного відділення необхідний кращий догляд, каже медичний директор із лікувальної роботи медзакладу Ігор Мойсюк.

"Враховуючи те, що ці пацієнти більшою мірою лежачі, небезпека отримати таку хворобу як коронавірус від родичів значно гостріша і тому звичайно, ні про яких родичів, так само як і в цих відділеннях не йде мова", - говорить Ігор Мойсюк.

Додає, уся первинна відновлювальна реабілітація лягає на медичний персонал відділення.

За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Тетяни Косовської, плановим лікуванням хворих амбулаторно опікуються сімейні лікарі, дільничні терапевти та педіатри, а також лікарі, у яких хворі перебувають на диспансерному обліку.

Джерело:"СУСПІЛЬНЕ".

2ogoloshenya