017

Понад 70 відсотків жителів Хмельниччини вчасно не сплачують за блакитне паливо

74 відсотки, або 307 тисяч жителів Хмельниччини вчасно не сплачують за використане блакитне паливо. Про це повідомляє пресслужба ТОВ "Хмельницькгаз збут".

У повідомлені йдеться, жителі області за використаний у січні-вересні 2020 року газ винні майже 393 мільйонів гривень. Натомість у 2019 борги за дев'ять місяців становили 385 мільйонів гривень.

"Зростання заборгованості є прямим наслідком пандемії COVID-19 і прийнятого в березні 2020 року закону про заходи, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Адже під час карантину жодному жителю області не припинили газопостачання, а також не нарахували пеню за невчасну оплату. Через це значна кількість громадян елементарно перестала платити за спожитий енергоресурс", - повідомляють у "Хмельницькгаз збут".

Додають, що відключення боржників від постачання газу, все одно не вирішить проблеми.

"Адже ТОВ "Хмельницькгаз збут" доведеться стягувати належні суми примусово, а це покладе на плечі відповідачів додаткові витрати на судовий розгляд справи та втручання в разі необхідності Державної виконавчої служби", - кажуть газівники.   

Джерело:"СУСПІЛЬНЕ".

2ogoloshenya