«Велике будівництво»: чому садок у Давидківцях, який інспектував президент, досі не працює

Досі не зданий в експлуатацію дошкільний навчальний заклад у селі Давидківці Хмельницького району, будівництво якого відбувається в рамках президентської програми «Велике будівництво». Будують садочок три роки. Цьогоріч введення в експлуатацію переносили двічі.

У селі 16 вересня мами дошкільнят організували зустріч із головою Давидковецької сільської ради Олександром Ланкевичем. До чиновника питання лише одне: чому в селі не запрацював дитячий садочок, який мали відкрити на початку цього тижня, пише Суспільне.

Мама 2-річної дитини Катерина Біленька розповідає, що обіцяли відкрити садочок двічі: «з першого числа будуть дітки ніби в садочку, але з першого в них не вийшло, а підуть вже точно з 14 вересня, але як ви бачите 14 вже минуло, а дітки як не ходили в садочок, так і не ходять».

3 червня на Хмельниччину, із робочим візитом приїздив президент України Володимир Зеленський. Один із пунктів візиту була інспекція будівництва дитячого садочку в Давидківцях, який є одним з об’єктів програми «Велике Будівництво». Тоді заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук сказав, що планують здати садочок на початок навчального року.

У День знань об’єкт не здали. Натомість до села 1 вересня приїхав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Чиновник оглянув будівництво садочка, аби дізнатися чи за призначенням використали кошти на будівництво. Тоді ж Давидковецький сільський голова Олександр Ланкевич назвав чергову дату прийняття дошкільнят в заклад – 14 вересня.

Завідувачка давидковецького садочку Тетяна Бабич так коментує чергову не здачу об’єкту у визначений строк: «ліжка, стільчики, парти, столики ще не довезені. Забудовник каже, що їм не вистачає коштів. Тим більше в кошторисі закладені кошти повністю на всі потрібні технологічне обладнання».

Завідувачка каже що нині батьки починають забирати документи дітей, аби влаштувати їх у садочки за 15 кілометрів – в обласному центрі: «у зв’язку з тим, що садочок в нас не можуть запустити, деякі батьки починають віддавати дітей у місто вже, в нас одна мама забрала документи і перевела дитину в садочок в Лезнево».

Коли садок відкриють - ніхто прогнозувати не береться.

Давидковецький сільський голова Олександр Ланкевич відмовляється коментувати чому садочок вкотре так і не запрацював. Кореспондентам Суспільного сказав лише: «пройдіться будь ласка і подивіться, чому ми не можемо відкрити: ліжок не має всіх, не має на кухні всього устаткування».

Читайте також: «Велике будівництво»: на Чемеровеччині діти ходять до школи, в якій немає електрики і не працюють туалети

2ogoloshenya