Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Чоловік запропонував знайомому військовослужбовцю вигідно вкласти гроші. Однак, замість очікуваних "процентів" вкладник залишився ні з чим.  Наразі зловмисникові повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства.

Військовослужбовець довірився своєму знайомому, який запропонував зробити йому "вигідне вкладення". Чоловік без вагань віддав до фінансової установи 20 тисяч доларів в надії щомісяця отримувати відсотки. Натомість, він не отримав ні додаткового доходу ні своїх грошей назад.

"Під час зустрічі військовослужбовця у приміщенні відділення ломбарду із вищезазначеним директором ломбарду, військовослужбовцю пояснили умови надання коштів під відсотки у вигляді поворотної фінансової допомоги. При цьому його запевнили, що вкладені кошти будуть повернуті, а відсотки будуть сплачені. Водночас, керівник ломбарду свідомо замовчав той факт, що такі договори фінансової поворотної допомоги він, як керівник відділення, не мав права укладати", - йдеться у повідомленні ГУ НП області. 

Під час слідства правоохоронці встановили особу, яка на той час обіймала посаду директора відділення вищезазначеного ломбарду. Ним виявився мешканець  Хмельницького.

Наразі чоловік ніде не працює та позиціонує себе керівником однієї з громадських організацій. Він заперечує свою причетність до укладення будь-яких договорів та заволодіння коштами.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.  Зараз поліція встановлює інших потерпілих.  Як додають правоохоронці, після того, як фігурант дізнався, що за фактом його шахрайських дій розпочали кримінальне переслідування, він почав поширювати у соціальних мережах неправдиві та недостовірні відомості про правоохоронців. Зокрема, йдеться про, нібито, вимагання у нього хабаря слідчим поліції у сумі 20 тисяч доларів США. Саме тієї суми, яку зазначив заявник – військовослужбовець, нині Герой України. 

Джерело.

2ogoloshenya