Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

На Хмельниччині поліцейські-детективи викрили конвертаційний центр

Конвертаційний центр використовувався для ухилення від сплати податків, відмивання нелегальних доходів, шахрайства та незаконного відшкодування податку на додану вартість. Його організаторами стали п‘ятеро членів злочинного угрупування з міст Києва та Дніпра.

Хмельницькій поліцейські викрили потужну злочинну схему в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за заявою про шахрайство. Звернення до поліції надійшло наприкінці березня від одного з місцевих підприємців. В результаті махінацій зловмисників він не отримав за відпущену покупцю сільськогосподарську продукцію 29 мільйонів гривень. В результаті маніпуляцій зловмисників з підробленими документами покупець, нічого не підозрюючи, перерахував обумовлені кошти на рахунок шахраїв замість рахунку продавця.

Слідчі на підставі заяви одразу відкрили кримінальне провадження, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України по факту підроблення від імені приватного підприємства договорів поставки сільськогосподарської продукції, підроблення документів, що посвідчують особу, доручень на відкриття банківських рахунків, а також по факту незаконного заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах, вчиненого за попередньою змовою групи осіб.

На підставі ухвал Хмельницького міськрайонного суду за місцем проживання підозрюваних осіб працівники поліції провели низку обшуків, в ході яких вилучили низку документів, печатки і штампи, мобільні телефони, планшети, ноутбуки, які використовувались у ході злочинної діяльності, майже 75 тисяч доларів США та 100 тисяч гривень. Наразі слідчі дії тривають.

Джерело.

 

2ogoloshenya