Результат пошуку зображень за запитом "парубій і порошенко"

Сьогодні, 19 квітня народні депутати України підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія.

Народні депутати України підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія

Петро Порошенко звернувся до патріарха з проханням про надання томосу (указу) про автокефалію православної церкви в Україні.

За відповідну постанову (№8284) проголосували 268 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер, 19 квітня.

Порошенко у зверненні до парламенту пояснив, чому Україні важливо вирішити питання про надання автокефалії православній церкві.

За словами президента, це питання є геополітичним, оскільки Росія використовує церкву як інструмент впливу на нашу країну.

“Воно (питання) виходить далеко за межі церковного! Йдеться про нашу остаточну незалежності від Москви. Тут не тільки релігія, тут – геополітика. Це – питання національної безпеки і нашої оборони в гібридній війні, тому що Кремль розглядає РПЦ як один з ключових інструментів впливу на Україну”, – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що отримання автокефалії православною церквою не означатиме, що вона стане державною.

“Поява визнаної єдиної помісної церкви аж ніяк не означатиме порушення конституційного принципу свободи совісті. Єдина православна помісна церква не стане державною. Всі віруючі мають і матимуть право вільно вибирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію”, – пояснив Порошенко.

Президент уточнив, що люди, які захочуть залишитися в тій церкві, що зберігає єдність з Російською православною церквою, теж збережуть за собою гарантоване право власного вибору.

Порошенко заявив, що в релігійному питанні не можна застосовувати примус і заборони.

“Хочу окремо відзначити неприйнятність будь-якого насильства в міжконфесійних відносинах. Його сплески, не доведи Господи, зіткнення, точно не будуть наближати нас до мети, а будуть віддаляти. Більш того: можуть унеможливити її досягнення. Буде автокефалія – ​​час все розставить по місцях. Не за день, не за місяць і не за рік навіть, але точно розставить “, – сказав президент.

Нагадаємо, 17 квітня, після зустрічі з президентом України Петром Порошенко лідери фракцій у Верховній Раді домовилися підтримати голосування за звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії Українській Церкві.

Що передувало прийняттю рішення та коментарі представників опозиції в нашому відеосюжеті.

 

2ogoloshenya