Суд виправдав рестораторку, яка збила підлітка на пішохідному переході у Полтаві

У середу, 25 листопада, Октябрський райсуд Полтави повністю виправдав власницю ресторанного бізнесу Наталію Саєнко, яка в листопаді 2018 року збила на пішохідному переході 15-річного велосипедиста Артема Левченка.

Про це повідомляє "ТСН".

Суддя Анатолій Савченко визнав, що Саєнко не винна у скоєнні аварії, оскільки велосипедист виїхав на пішохідний перехід, тоді як мав перетинати проїжджу частину, перевозячи велосипед у руках. Савченко також заявив, що рестораторка не могла уникнути зіткнення.

Сторона обвинувачення наполягала на тому, що підозрювана в момент ДТП розмовляла по мобільному телефону, однак, суд визнав це твердження недоведеним. Таким чином, арешт майна й посвідчення водія Саєнко скасовано.

Зазначається, що суддя зачитував вирок продовж двох годин, наприкінці яких підсудна заплакала. Вона залишила судову залу одразу після оголошення вироку. 

Тим часом родичі хлопця заявили, що "на совісті Саєнко дві смерті, оскільки вранці 24 листопада помер дідусь Артема". Адвокат потерпілих назвав вирок суду "прецедентним" та, разом зі стороною обвинувачення, анонсував подання апеляційної скарги. 

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року на пішохідному переході в самому центрі Полтави Mercedes-Benz збив підлітка, який переїжджав пішохідний перехід на велосипеді. Удар був такої сили, що в машини зім’яло крило та розтрощило лобове скло. 

15-річного Артема Левченка збила Наталя Саєнко - власниця кількох відомих у Полтаві ресторанів. Поки медики надавали хлопчику першу допомогу, водійка разом із чоловіком, який приїхав на місце ДТП, скручували номерні знаки та видаляли відео з реєстратора.

Містяни переконували, що за всім цим спостерігав місцевий прокурор, а камери зовнішнього відеоспостереження того дня за дивним збігом обставин не працювали.

За два місяці після ДТП, 7 січня 2019 року, Артем Левченко помер у лікарні, не приходячи до тями. 9 січня правоохоронці оголосили Наталії Саєнко про підозру, а суд обрав їй запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. У березні суд пом’якшив його до нічного домашнього арешту, а в грудні 2019 року - повернув Саєнко автомобіль Mercedes-Benz, на якому вона збила Артема.

У лютому 2020 року обвинуваченій змінили міру запобіжного заходу з домашнього арешту в нічний час на особисте зобов’язання.

За даними видання, Саєнко раніше порушувала ПДР. Так, 15 квітня 2016 року її визнали винною у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані, за що вона заплатила 3 400 гривень штрафу.

2ogoloshenya