У Держказначействі України закінчилися гроші

Непрофінансовані витрати державного бюджету України становлять 9,4 млрд грн, з яких 3 млрд грн - захищені статті витрат.

Як пише Цензор.Нет, з посиланням на Фейсбук експершого заступника міністра економіки Павла Кухту, в бюджеті також немає грошей на підтримку сфери послуг, яка особливо страждає від обмежень карантину вихідного дня.

"Згідно з оперативними даними казначейства, неоплачені фінансові зобов'язання станом на сьогодні становлять 9,4 млрд грн, з них 3 млрд грн за захищеними видатками. Це максимум від початку року і плюс 2 млрд грн до показників попереднього тижня", - написав Кухта.

За інформацією ексчиновника, з 9 листопада казначейство працює в режимі картотеки - до ночі зводять надходження, на ранок формують пул витрат, які будуть профінансовані, все інше відкладають.

 "У новітній історії України в середині листопада такого не було вже як мінімум років десять", - зазначив він.

За його словами виходом із даної ситуації є термінове відновлення співпраці з МВФ і ухвалення реалістичного бюджету на 2021 рік.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов заявив, що в цьому році Україна не встигає отримати транш Міжнародного валютного фонду.

2ogoloshenya