Результат пошуку зображень за запитом "Українські світлофори можуть залишитися без жовтого сигналу"

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк заявив, що розпорядженням Кабміну створено урядову комісію з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди у Кривому Розі, якою буде вивчено питання скасування жовтого сигналу світлофора.

За словами Лавренюка, він очолить цю комісію, до її складу увійшли представники різних відомств, зокрема, МВС, Нацполіції, МОЗ, Укравтодору та представники місцевих органів влади.

"У нас є місяць, щоб детально розібратися в причині цієї жахливої аварії, у якій загинуло 8 людей і 26 травмовано, 4 у важкому стані, та зробити відповідні, а можливо і кардинальні висновки", - написав заступник міністра.

Лавренюк додав, що доручено опрацювати питання щодо скасування жовтого сигналу світлофора, та у разі необхідності, винести його на засідання уряду.

"Це дуже правильна ініціатива, тому що, проаналізувавши останні резонансні ДТП, всі вони пов`язані з проїздом на жовтий сигнал світлофору. Деякі водії не хочуть розуміти і трактують це так, що одному ще можна, або іншому вже можна, а потім гинуть люди!!! Багато країн у світі відмовляються від жовтого сигналу світлофора, має бути лише червоний і зелений і найжорсткіша відповідальність за порушення проїзду на забороняючий сигнал!" - написав Лавренюк.

Нагадаємо, ДТП за участю легкового автомобіля Mazda, маршрутного мікроавтобуса та автобуса, який перевозив працівників металургійного заводу Arcelor-Mittal, сталась 17 квітня о 5:53.

Кількість жертв ДТП досягла дев'ятьох осіб.

За даними місцевих ЗМІ, під час руху маршрутки на миготливий жовтий сигнал світлофора перехрестя проїжджав легковий автомобіль Mazda, який протаранив громадський транспорт. Маршрутку відкинуло на зустрічну смугу під колеса автобуса.

Джерело

2ogoloshenya