Штрафуватиму за відсутність масок або носіння їх на підборідді будуть на місці: президент підписав законПрезидент підписав закон про адміністративну відповідальність за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року. Про це повідомляє Офіс президента.

За законом, людина, що перебуває в транспорті або у громадському закладі без маски, може бути оштрафована на суму від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів, що зараз становить від 170 до 225 гривень. У законі йдеться, що під час дії карантину  громадянин повинен носити маску або респіратор, «що закривають ніс та рот».

Накладати штрафи матимуть право пацівники поліції, працівники епідемічного контролю або органів місцевого самоврядування. За відсутність маски поліція зможе штрафувати порушника прямо на місці.

2ogoloshenya