025

Сьогодні у всьому світі відзначають свято, присвячене чоловічій половині людства.

19 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний чоловічий день - свято, присвячене підтримці чоловіків усього світу і висвітленню чоловічих проблем.

Історія свята

Вперше це свято відзначили в Мальті в 1996 році, а велику популярність він знайшов в невеликій острівній державі Тринідад і Тобаго. 

У 1999 році доктор Джером Тілуксінгх з Університету Вест-Індії виступив з ініціативою створити день чоловіків: «Я зрозумів, що жоден день не є чоловічим... Деякі скажуть, що є День батька, але як щодо хлопчиків, підлітків і чоловіків, які не є батьками?»

Днем для свята доктор вибрав 19 листопада - день народження його тата. Міжнародний чоловічий день був визнаний світовим співтовариством і з того часу відзначається в більш ніж 80 країнах. 

Мета свята

Підтримати чоловіків усього світу та звернути увагу на проблеми та дискримінацію чоловіків у різних соціальних та правових сферах. Автори свята хотіли відзначити чоловічий позитивний внесок у суспільство, державу, сім'ю, шлюб; підняти питання чоловічого здоров'я і благополуччя; і створити світ, де чоловіки і жінки будуть рівні і щасливі.

У цей день заведено вітати батьків, братів, синів та інших родичів, колег, друзів і знайомих чоловічої статі. 

У Міжнародний чоловічий день ми бажаємо вам чоловікам сміливості, сили волі, оптимізму, рішучості, завзятості, стійкості, чоловічої чарівності, відмінного почуття гумору і внутрішньої впевненості. Будь успішним чоловіком, щасливою людиною, хорошим другом і вірним партнером у відносинах. Нехай все у твоєму житті складає так, як ти хочеш і нехай ті, хто тобі доріг, люблять тебе і піклуються про тебе.

Джерело:"УНІАН".

2ogoloshenya