023

ЗМІ дізналися про критичну ситуацію у "ковідних" лікарнях Черкащини

Іноді хворіють цілі села, але люди продовжують ходити без масок й ігнорувати карантинні обмеження.

У Черкаській області склалася критична ситуація з госпіталізацією хворих на COVID-19. Медичні заклади не можуть приймати інфікованих через брак кисню.

Про це йдеться у матеріалі Обозреватель.

У Черкасах через нестачу ліжко-місць зібралися перепрофілювати пологовий будинок, куди хочуть провести 54 кисневі точки. Та поки їх там немає.

«У нас до бійок доходить. Привозять важкого пацієнта, який уже не пересувається. Треба знайти місце. Доводиться звільняти ліжку, переводити пацієнта, якому стало легше, в іншу палату. Починається скандал, він буквально чіпляється за кисневу маску і не йде», – цитує видання слова медсестри з Черкаської міськлікарні №3.

Госпіталізують у Черкасах лише громадян з важкими ускладненнями від коронавірусу.

Водночас, за словами лікаря Черкаської обласної лікарні Олександра Дудника, в регіоні місця для інфікованих є.

«Я ось бачу в нас 19 таких лікарень, і вільні місця ще є. Якщо у нас всі ліжка з кисневими точками зайняті, то до нас пацієнтів вже не везуть. Якщо місце звільняється, ми забираємо з районів важких хворих», – пояснив він.

Зараз в обласній лікарні усього 50 кисневих точок, які планують збільшити у півтора раза.  

Тим часом у районах регіонів ситуація з киснем ще гірша. Через нестачу «ковідних» ліжок пацієнтів виписують додому, радячи купити пересувний концентратор. Однак часто й важких хворих не вдається прилаштувати до медзакладу.

Іноді хворіють цілі села, але люди продовжують ходити без масок й ігнорувати карантинні обмеження у громадських місцях і транспорті.

Джерело:"УНІАН".

 

2ogoloshenya