020

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволить звільнити частоти, раніше зайняті радіо- та телемовленням, для 4G інтернету в сільських регіонах.

Постанову про план використання радіочастотного ресурсу України до 2025 року прийняли на засіданні 18 листопада.

За даними Кабінету міністрів, у 59% населених пунктів України люди досі не мають доступу до широкосмугового інтернет-підключення через оптоволоконні мережі. Як наслідок, для 3,5 мільйонів українців, що проживають в цих населених пунктах, найбільш перспективним шляхом доступу до інтернету залишаються мобільні мережі

Відповідно до урядового плану, будуть вивільнені смуги радіочастот у діапазонах 790-862 МГц та 694 – 790 МГц, раніше зайняті службами радіомовлення та телебачення, для запровадження технології радіозв'язку LTE. Це дасть змогу пришвидшити темпи встановлення 4G зв'язку в сільських районах України, надати їх жителям доступ до високошвидкісного інтернету та вирівняти "цифрову нерівність" в країні.

Замість частот, виділених під 4G, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зможе надавати мовникам право користуватися частотами у смугах цифрових дивідендів.

Джерело:"СУСПІЛЬНЕ".

2ogoloshenya