Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Єдина помісна церква: у Раді не впевнені у силах Порошенка

Позафракційний народний депутат Борислав Береза висловив сумніви в тому, що президенту Петру Порошенку вдасться домогтися Єдиної помісної церкви в Україні.

Про це політик сказав у кулуарах парламенту.

"Треба дивитися на результат. Якщо президент зможе зробити так, що в Україні з'явиться Єдина помісна церква, то він отримає преференції. Якщо не зможе, буде негатив і ніякого бенефіту він не отримає. Для мене велике запитання: в Україні навколо церкви триває дуже багато сперечань. А навколо освіти чи якогось майбутнього розвитку держави - мовчать", - сказав Береза.

Він наголосив, що у країні збільшується кількість капличок, але зменшується кількість молоді - люди виїжджають.

"Я вважаю, що церква повинна бути відокремлена від держави... Не може політик у нього втручатися. Не розумію, як ми можемо взагалі повпливати на Вселенського патріарха. Усі звернення, які робила Верховна Рада, не мали результату, якого ми очікували", - зазначив нардеп.

Президент Петро Порошенко 17 квітня прийняв в АП керівництво Верховної Ради та голів фракцій і груп. На зустрічі глава держави повідомив, що звертається до Вселенського патріархату з проханням надати томос Української помісної автокефальної церкви, та попросив Верховну Раду підтримати цю ініціативу.

Джерело

2ogoloshenya