001

Перший український виробник рослинного м’яса – компанія Eat me at на початку листопада переїхала в нове більше приміщення, яке дозволяє наростити обсяги виробництва рослинного м’яса до 10 тонн на місяць.

Про це в інтерв’ю AgroTimes розповів засновник Eat me at Андрій Черуха.

«Ми маємо власне виробництво, яке побудували з нуля, – зазначив Андрій. – До цього була маленька лабораторія-виробництво, де два роки проводили тести й експерименти».

З чого складається мясо?

Андрій Черуха поділився секретом, які інгредієнти входять в рослинний фарш від Eat Me At:

-основа – це текстурований соєвий білок, який багатий на рослинні білки;

– за смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.

– для присмаку м’яса та вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей до складу ми додаємо мінерали коджі, які добуваються природним шляхом з міцелію коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння та ферментації продуктів).

– для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин;

– для жирності додана кокосова і соняшникова олія.

– колір м’яса імітує сік буряка та натуральний барвник із карамелі.

Смачна альтернатива

Засновник Eat Me At стверджує, що такий продукт може стати альтернативою тваринному мʼясу.

«Ще з університетських часів я не раз практикував вегетаріанство, але максимум мене вистачало на один рік. Мабуть, тому, що м’ясо для мене – це смачно, і воно надто сильно інтегроване в наше повсякденне життя. Але те, яким способом таке м’ясо добувається, завжди було для мене неприйнятним. Є безліч речей, які людство згадує, як темну пляму історії. Судячи з розвитку цивілізації, вже через кілька десятиліть нам буде так само соромно за жорстоке поводження з тваринами, за шкоду екології – тільки заради смаку їжі», – каже Андрій Черуха.

Як вказано на сайті виробника, ціна за 350-грамову упаковку такого продукту складе 160 грн, при оптових замовленнях передбачені знижки.

Раніше повідомлялось про 5 міфів, через які заклади не запроваджують рослинні позиції в меню (та чому ці міфи – помилкові).

2ogoloshenya