В Україні офіційно введено карантин вихідного дня. Що заборонять з 14 листопада

Кабінет міністрів України сьогодні, 11 листопада, запровадив на території України так званий карантин вихідного для боротьби з поширенням COVID-19.

Правила почнуть діяти в найближчу суботу, 14 листопада. Запроваджують карантин «вихідного»  дня щонайменше на три тижні.

Головна мета обмежувальних заходів – розірвати ланцюг передачі хвороби, який можливий за рахунок зменшення контактів між людьми.

Відповідно до рішення Кабміну, з 00:00 суботи до 00:00 понеділка в Україні заборонена робота не критично важливих підприємств і установ.

Отже, на вихідних працюватимуть тільки продуктові магазини, транспорт і АЗС, а також аптеки і ветаптеки,пошта, банки та фінансові установи.

У той же час робота таких закладів, як ТРЦ, кафе, барів і ресторанів (крім їжі на винос),кінотеатрів,театрів, як і проведення будь-яких масових заходів, будуть заборонені.

Забороняється також робота закладів розміщення громадян, крім тих що надають соціальні послуги, фітнес-комплексів, басейнів, спортивних залів.

МОЗ рекомендовано проводити обслуговування з 10 до 11 години пенсіонерів в закладах соціальної сфери.

Міністр охорони здоров’я Степанов зазначив, що найкращим для країни наразі є введення повного локдауну. Проте, в нашій країні це неможливо.

«В нас достатньо напружена ситуація з COVID-19. На ранок 28 514 хворих на COVID-19. Для нас, лікарів, найкращий спосіб- застосування повного локдауну не менше як на 3 тижні….щоб наша медична система витримала це навантаження», - Степанов.

Доповнюється...

2ogoloshenya