Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "Аденоїди не вирізають дітям після 6 років"

— Зважилася покласти дитину на операцію з вирізання аденоїдів.

Від нового року тричі проходили курс лікування і щоразу список ліків не вміщається на лист А4. Вішаю його на холодильник, щоб не забути, коли і що давати, — каже киянка Орися Кострич, 31 рік.

— Довго вагалася, але хочу, щоб Софійка могла нормально дихати. Призначили операцію на наступний тиждень. До цього часу намагаємося не виходити надвір, щоб нічого не підчепила перед наркозом. Тільки приміщення провітрюємо.

— Аденоїди одночасно корисні та шкідливі. Вони є захисним бар'єром від потрапляння інфекцій в організм. Це носоглоткові мигдалини, що при тривалому чи часто повторюваному запаленні можуть перекривати потоки повітря. Дитина задихається й хапає його, як риба, — говорить столичний отоларинголог 44-річний Ілля Воліновий. — Найнебезпечнішим віком виникнення запалення аденоїдів у дітей є 4–6 років. Тоді вони ростуть інтенсивно. У старшому віці аденоїдна тканина зменшується в розмірах, тому менший ризик захворіти.

Батьків має насторожити тривалий нічний кашель дитини. Утруднене носове дихання, що не полегшується сяканням або промиванням сольовими розчинами. Діти зі збільшеними аденоїдами хроплять і часто мають отит вуха.

— Батьки постійно лікують отити, бронхіти, гайморити. Але не здогадуються, в чому корінь зла. Насправді, немає сенсу витрачати багато коштів на лікування цих проявів, якщо мигдалини так і залишаються запаленими.

Хворобу діагностують за допомогою дзеркала, що нагадує стоматологічне. По ньому видно стан і розміри мигдалин. Рентген дозволяє точно встановити ступінь захворювання.

— Навіть зі збільшеними аденоїдами дитина може нормально почуватися. Головне провітрювати та зволожувати кімнату. Від якості повітря, яке вдихає, залежить навантаження на слизові оболонки.

Розрізняють три ступені запалення аденоїдів. При першому, вони трохи закривають просвіти носових ходів. Другий ступінь проявляється нічним хропінням. У денний час дихання трохи утруднене. При третьому ступені голос стає гугнявим, дитина може дихати тільки через рот, адже мигдалина повністю закриває носові ходи. На цій стадії допоможе лише операція.

— Якщо набряк аденоїдної тканини виник від алергії, то каплі полегшать дихання. Коли ж причина в частих вірусних захворюваннях, то вилікувати без хірургічного втручання неможливо. Операція триває кілька хвилин із місцевим або загальним наркозом. Після 6 років вона може й не знадобитися, бо дитина переросте небезпечний вік.

При запаленні аденоїдів лікарі рекомендують відправитися з дитиною на море. Свіже морське повітря і солона вода оздоровлюють.

Джерело                      

 

2ogoloshenya