Місцеві вибори-2020. Коли відбудеться другий тур

Другий тур виборів міських голів, які проходили 25 жовтня за новим Виборчим кодексом і за новою територіальною основою, буде проводитися тільки в містах, де понад 75 тисяч виборців.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

"Другий тур виборів міських голів буде проводитися тільки в містах з кількістю виборців понад 75 000 осіб (якщо жоден з кандидатів не набере понад 50% голосів у першому турі)", - йдеться в повідомленні.

Глава правління організації Ольга Айвазовська прогнозує, що другий тур місцевих виборів відбудеться в більшості великих міст.

"Ми бачимо, що є великі перспективи організації повторного голосування в більшості територіальних громад від 75 тис. виборців на посаду міського голови", - зазначила Айвазовська на пресконференції.

Вона додала, що ясності з датою проведення другого туру поки немає.

"Не зрозуміло, в які саме терміни, тому що законодавство визначає, що результати встановлюються не пізніше, ніж на 12 день після дня голосування, а повторне голосування організовується протягом трьох тижнів. Тому точної дати другого туру повторного голосування немає", - пояснила Айвазовська.

Вона уточнила, що повторне голосування в різних регіонах може проходити в різні дати - як 15 листопада, так і 22 листопада. Це точно буде неділя.

Як повідомлялося раніше найбільша явка на місцевих виборах зафіксована в Тернопільській, Львівській та Закарпатській областях, а найменша - в Херсонській, Миколаївській і Донецькій.

Явка виборців у Хмельницькій області склала 40,71%.

 

Джерело

2ogoloshenya