Катастрофа АН-26: очільника університету відсторонили від посади до завершення розслідування

Генерал-майора Олександра Турінського відсторонили від виконання обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба до офіційного завершення розслідування катастрофи літака АН-26. У ній загинули 26 військових.

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

Він зазначив, що відповідний наказ підписав міністр оборони. Начальник університету буде відсторонений до остаточного офіційного встановлення всіх обставин та причин катастрофи.

«Переконаний, що винні в цій трагедії мають бути названі та покарані українським судом. Так не має бути, щоб винні в загибелі наших курсантів та офіцерів уникли відповідальності та справедливого покарання за свої вчинки чи бездіяльність», — написав Кучер.

Нагадаємо, під Чугуєвом в Харківській області ввечері в п’ятницю розбився літак з курсантами і офіцерами на борту. У літаку були 27 осіб, серед яких 20 курсантів університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба і 7 офіцерів.

Внаслідок падіння літака Ан-26 загинули 26 осіб. 25 людей загинули на місці і один – від опіків, несумісних з життям, в лікарні.

Джерело: Громадське

2ogoloshenya