Батько загиблого розвідника Журавля подав у суд на Зеленського за перевищення повноважень

Сергій Журавель, батько розвідника Ярослава Журавля, який загинув у липні під Зайцевим, подав позов проти президента Володимира Зеленського через перевищення ним службових повноважень.

Відповідний документ батько українського захисника опублікував у Facebook, інформує "Прямий".

Журавель у заяві вказує, що “не вибачить тих, хто внаслідок популізму і некомпетентних дій став причиною загибелі мого сина”.

Батько розвідника звинувачує Зеленського у тому, що він “заборонив підрозділам Об’єднаних сил проведення рятувально-пошукових заходів” біля Зайцевого, Донецька область. Саме це призвело до загибелі Ярослава Журавля.

Батько українського воїна вимагає розпочати досудове розслідування за статтею “перевищення військовою службовою особою влади та повноважень”. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років.

Нагадаємо, що на Донбасі 13 липня російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об’єднаних сил. Евакуація відбувалася за домовленістю з бойовиками, але окупанти здійснили обстріл. В результаті обстрілу медик загинув, а ще один військовий отримав поранення.

2ogoloshenya