«Слова папи Франциска виражають його особисту думку», - в УГКЦ прокоментували заяву папи про одностатеві союзи

21 жовтня на Римському кінофестивалі було представлено документальний фільм "Франциск". У ньому містяться слова папи Франциска, що виражають його особисту думку про «підтримку одностатевих цивільних союзів».

У зв'язку з цим нагадуємо, що вчення Католицької Церкви щодо гомосексуальних стосунків та їхнього юридичного визнання залишається незмінним. Про це свідчить ряд документів, - зазначає єпископом Києво-Житомирської дієцезії в Україні Віталій Кривицький.

Конгрегація віровчення Католицької Церкви ясно висловлюється у документі «Щодо проєктів можливості юридичного визнання союзів серед гомосексуальних людей» (2003 рік): «Церква вчить, що повага до гомосексуальних людей жодним чином не може призвести до схвалення гомосексуальної поведінки або до юридичного визнання одностатевих союзів. Загальне благо вимагає, щоб закони визнавали, сприяли та захищали шлюбний союз як основу сім'ї, первинну клітину суспільства».

Що стосується осіб, які мають гомосексуальні нахили, Папа Франциск завжди висловлюється про них словами, сповненими милосердя, в якому є «повнота справедливості й найясніше вираження Божої правди» (Amoris Laetitia 311). Підтвердженням цього є його слова: «Ми всі люди, маємо гідність, якщо людина має ту чи іншу тенденцію, то це не забирає її людської гідності».

Про це йдеться у заяві Української Греко-Католицької церкви.

2ogoloshenya