РНБО не виключає військової ескалації Росії проти України в найближчі місяці

З урахуванням подій, які на сьогодні відбуваються у Європі, російська військова ескалація проти України у найближчі місяці є можливою.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час дискусії, організованої Українським конґресовим комітетом Америки, передає кореспондент УНН.

Так, на питання про те, чи є загроза російської ескалації щодо України в найближчі місяці, він відповів, що "з урахуванням того, що відбувається сьогодні у світі, з урахуванням ситуації, пов’язаної з Білоруссю, Молдовою, Карабахом, ми вважаємо, що така загроза існує, і вона існувала постійно".

"Ви знаєте, що зараз вона (РФ – ред.) пробує політичний вплив. Вона сьогодні вкладає шалені гроші у політичні сили, розраховані на російський сегмент і саме на російськомовне населення. Ви знаєте, що пан Лавров зробив свого часу заяву, коли він сказав, що вони захищають у всьому світі не росіян, а російськомовних. Тому просування російської мови для них є домінантою не тільки в Україні, а й у всьому світі. Вони у це вкладають великі кошти", - зазначив секретар РНБО.

Говорячи про безпосередньо військове втручання, він підкреслив, що "якщо Путін на це зважиться, то він буде мати дуже потужну відсіч від українського війська".

2ogoloshenya