В Укрзалізниці виступають проти зупинки залізничного сполучення в «червоних» зонах

Укрзалізниця виступає за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину

«Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні. За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки. У більшості випадків маршрутні перевізники, на відміну від залізничних, не дотримується належних протиепідемічних заходів», - йдеться у повідомлення на офіційному сайті Укрзалізниці.

Зазначається, що зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення. Для окремих регіонів країни залізниця – це фактично єдиний транспорт для переміщення до робочих місць та зворотно.

Також, в Укрзалізниці додають, що обмеження пасажирських перевезень може значно погіршити фінансовий стан Укрзалізниці та призвести до неможливості виконання соціальних зобов’язань перед залізничниками.

«Досвід інших європейських країн, які посилюють карантинні обмеження. Як правило, обмеження стосуються часу роботи закладів громадського харчування, посилення маскового режиму, в деяких країнах діє локальна заборона на проведення громадських заходів чи роботу розважальних закладів, тощо. Але обмеження жодним чином не стосуються роботи громадського транспорту, у тому числі, пасажирського залізничного руху. Нині таким шляхом йдуть: Німеччина, Польща, Чехія та інші країни», - зазначають в Укрзалізниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося що Укрзалізниця припинила продаж квитків із чотирьох станцій Хмельниччини.

Відтак, Укрзалізниця, як державна компанія та перевізник буде суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих Кабінетом міністрів України та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення.

« Сподіваємося, що це рішення буде державницьким та виваженим.», - резюмували в Укрзалізниці.

2ogoloshenya