Вечір кіно: три фільми, які варто подивитися

Серед великої кількості кінокартин можна віднайти ті, які варті особливої уваги. Сьогодні хочемо Вам порадити три фільми, які обов'язково необхідно переглянути.

"Зелена книга" (2018)

"Зелена книга" (англ. Green Book) — американський біографічний фільм. Режисер Пітер Фарреллі. Фільм розповідає реальну історію подорожі півднем США відомого джазового піаніста і звичайного водія, між якими, з часом, виникла дружба. Світова прем'єра відбулася 11 вересня 2018 року на 43-му Міжнародному кінофестивалі у Торонто, де він отримав головний приз "Народний вибір" за найкращий фільм. У січні 2019 року стрічка була номінована на 91-шу премію "Оскар» Американської кіноакадемії в 5-ти категоріях, з яких у трьох отримала нагороди, в тому числі за найкращий фільм року.  

"Зелена миля" (1999)

"Зелена миля" (англ. The Green Mile) –  відома містична американська драма за однойменним романом Стівена Кінга. 4 номінації на "Оскар", 3 премії "Сатурн", ще 10 нагород і 23 номінації. Режисер — Френк Дарабонт.  

Історія у фільмі викладається як спогад літнього чоловіка, мешканця будинку пристарілих Пола Еджкомба, якому вже виповнилося 108 років. Він розповідає своїй подрузі Елейн Коннеллі, як працював охоронцем у в'язниці.

"21 міст" (2019)

"21 міст" (англ. 21 Bridges) — американський гостросюжетний бойовик 2019 року режисера Браяна Кірка.  Дрібні злочинці та колишні ветерани війни Майкл Трухільо та Рей Джексон отримають замовлення пограбувати завод з виробництва вина та викрасти кілька грамів героїну, який там зберігали. Під час пограбування з'ясовується, що героїну було набагато більше, до того ж випадково з'являються кілька офіцерів поліції. Відбувається перестрілка: офіцери гинуть. Справу доручають детективу Андре Девісу. Девіс здобув репутацію мисливиця та вбивці "вбивць поліцейських". Його партнером призначають детектива наркоконтролю Френкі Бернс. Між ними та агентами ФБР Бутчко та Дуганом виникає конфлікт через розслідування справи. Насилу Девіс отримує дозвіл на перекриття мостів, які сполучають Мангеттен, до п'ятої ранку, щоб спіймати злочинців.

2ogoloshenya