Дебют Алієва: “Хмельницький” програв команді із села Малинськ

Історичний день у кар’єрі екс-гравця збірної України і київського “Динамо” Олександра Алієва - він дебютував у ролі тренера.

Перший його офіційний матч у новій ролі відбувся сьогодні, 15 квітня. Очолюваний ним “Хмельницький” приймав “Малинськ” із однойменного села Рівненської області.

 Замість анонсу

До звітної гри команди розділяли п’ять місць в турнірній таблиці. Хмельничани йдуть останніми, а колектив із Рівненщини четвертим із дев’яти учасників групи 1 аматорського чемпіонату України. При цьому команди розділяло всього чотири очка. У першому колі “Хмельницький” привіз нічию із Малинська, зігравши 1:1 у дебютному матчі на такому рівні. Суперник хмельничан має хоч і коротку, але багатшу історію від “Хмельницького”. Якщо наша команда була заснована у 2017-ому, то “Малинськ” - у 2009 році. Команда не перший рік виступає в чемпіонатах України та Рівненської області серед аматорів. Для “Хмельницького” поточний сезон на всеукраїнській арені є дебютним. В активі команди “срібло” минулорічної Прем’єр-ліги Хмельницької області.

 Коротко про гру

 Уже з перших хвилин “Малинськ” захопив ініціативу, а господарі ніяк не могли налагодити гру в атаці. Першого удару хмельничанам вдалося завдати лише на 36-ій хвилині матчу. Він був неточним. Уже в наступній атаці господарі мали шокувати гостей і забивати, та Артем Гайдаш не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. У відповідь “Малинськ” провів три результативні атаки і на відпочинок команди пішли за рахунку 0:3 на користь гостей. Другий тайм підопічні Алієва, який знервовано спостерігав за грою з технічної зони, провели краще. Вони стали частіше загрожувати воротам суперника. Але забили гості, які скористалися черговою помилкою захисників - 0:4.

Льоша-машина”

До цього на полі у складі “Хмельницького” грали в основному приїжджі гравці. Уже при рахунку 0:4 Олександр Алієв провів ряд замін, випустивши відомих хмельницьким вболівальникам футболістів. Серед них і досвідчений Олексій Колесников, який зіграв більше сотні матчів на професійному рівні. Вболівальники його зустрічали вигуками “Льоша-машина”. За теплий прийом футболіст віддячив уже через хвилину після появи на полі. Він віддав результативну передачу на Артема Гайдаша, який реалізував вихід один на один із голкіпером і забив гол престижу - 1:4.

Коментар Алієва

Після гри тренер Хмельницького коротко розповів про свої перші враження від дебютного офіційного матчу у ролі тренера. Сьогодні ми перший тайм провалили повністю. Це я вам скажу точно. Зіграності ще немає. Будемо працювати. Є помилки і є над чим працювати, - каже Олександр Алієв. - Результат сьогодні закономірний. Хоча другий тайм більш-менш почали, вийшли і могли забити. І пропустили, і забили. Ну а те, що я не задоволений першим таймом, я вам скажу точно. Але за результат всю відповідальність беру на себе.

Наступний домашній матч “Хмельницький” зіграє 5 травня проти “Калуша”. За тиждень до цього команда на виїзді протистоятиме теребовлянській “Ниві”.

Джерело

2ogoloshenya