Працівники управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими Хмельницького відділення поліції задокументували діяльність цеху з випалювання деревного вугілля, який діяв без належних дозвільних документів.

Під час проведення обшуків за місцем незаконної господарської діяльності поліцейські виявили та вилучили сировину (деревину), готову продукцію та бочки, переобладнані під випалювання деревного вугілля. Загальна вартість вилученого складає близько 600 тисяч гривен.

Підприємство працювало на експорт. Працівники кажуть, що на заході їхнє вугілля користується великим попитом, бо є екологічно чистим — усі шкідливі смоли та інші домішки з нього випалювали тут. Це все викидалося прямо в повітря, на що неодноразово скаржилися місцеві жителі.

Випалювання проводилось у примітивним способом — у бочках,  на які не було необхідних дозвільних документів. Наразі правоохоронці спільно з екологами встановлюють, яку шкоду вони завдавали навколишньому середовищу. Крім того, поліцейські з’ясовують походження деревини, яку, власне, на цьому підприємстві у великих обсягах випалювали щодня.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 (Забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

2ogoloshenya