Результат пошуку зображень за запитом "Президент Петро Порошенко просить Кабінет міністрів підготувати пропозиції щодо припинення участі України в статутних органах СНД і закриття відповідного представництва."

Президент Петро Порошенко просить Кабінет міністрів підготувати пропозиції щодо припинення участі України в статутних органах СНД і закриття відповідного представництва.

"Враховуючи те, що Україна ніколи не була членом СНД, і відмова цієї структури засудити російську агресію, просив би, щоб ми разом з урядом підготували пропозиції щодо офіційного припинення нашої участі в статутних органах СНД, так само як і про остаточне закриття українського представництва при відповідних інститутах у Мінську", - сказав Петро Порошенко на Київському форумі безпеки.

За словами президента, необхідно перевірити договірно-правову базу, укладену Україною в рамках СНД, щодо відповідності національним інтересам держави.

Кабінет міністрів України розірве програму економічного співробітництва з Росією, яку заклали 2011 року. Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Джерело                     

2ogoloshenya