"Через помилку" Зеленський не задекларував величезну суму доходів . Йти у відставку через порушення відмовився

Володимир Зеленський відмовився йти у відставку через невнесення в декларацію доходу у більш ніж 5 мільйонів гривень від купівлі цінних паперів.

"Стосовно ж порушення, яке, на думку автора петиції, є підставою для оголошення мною відставки з поста президента України, то воно полягає у невчасному інформуванні Національного агентства з питань запобігання корупції про зміни в майновому стані моєї родини і сталося у результаті помилки та не пов’язане із корисливими мотивами", - написав президент у відповіді на петицію.

Як зазначалося у петиції, 7 липня 2020 року президент визнав, що не задекларував "величезну суму доходів від продажу ОВДП і цим порушив закон "Про запобігання корупції"

"Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям", - написав автор петиції. Вона набрала 30 208 підписів за необхідних 25 тисяч.

У відповіді Зеленський наголосив, що "відразу після виявлення зазначеної помилки її було публічно визнано і виправлено, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави".

Раніше у цій справі Національне агентство з питань запобігання корупції вручило два протоколи Зеленському про адміністративне порушення президенту через те, що він не подав декларацію про суттєві зміни у майновому стані на суму понад 5 мільйонів гривень. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 гривень).

 

Джерело: Суспільне

2ogoloshenya