Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент Петро Порошенко вітає Юрія Луценка з посадою генпрокурора

"Я дійсно прийшов у Генеральну прокуратуру на півтора-два роки.

Цей термін пов'язаний з моїми особистими планами в житті. А також із законодавчим полем. Який передбачає, що через два роки Генеральна прокуратура нарешті має перетворитися на європейську організацію, у котрої не буде слідства взагалі. Воно буде передано до Національного антикорупційного бюро або Державного бюро розслідувань", - каже Юрій Луценко 30 травня 2016 року на брифінгу.

Згоду на його призначення генпрокуром Верховна Рада дала 12 травня. За тодішнього голову фракції "Блок Петра Порошенка" на посаді керівника ГПУ проголосували, окрім президентської, "Народний фронт", групи "Відродження" і "Воля народу".

Перед цим депутати за півгодини прийняли зміни до закону "Про прокуратуру", прибравши для генпрокурора вимогу вищої юридичної освіти і стаж роботи в галузі права не менше 10 років. Натомість вписали вищу освіту і досвід роботи у парламенті або правоохоронних органах не менше 5 років.

Змінений під Луценка закон відразу надрукували у спецвипуску "Голос України".

"Мені дуже неприємно, що через мене внесли поправку в закон. Це не зовсім правильна практика. І ніколи на це не пішов, якби зміг знайти людину, у яку повірив би президент", - заявив Луценко. Додав, що на робочому столі у нього завжди стоятиме алюмінієва кружка. З нею просидів у 157-й камері Лук'янівського СІЗО та Менській виправній колонії. 2,5 роки пив чай.

Пропонуємо п'ять цитат Юрія Віталійовича.

Велика риболовля

"Це відновлення довіри і початок "великої риболовлі" на велику рибу. Я не великий рибак по життю, але ніколи не ходив з наміром зловити конкретну рибу. Просто наживлював гачок і закидував його в озеро. Тут аналогічно - підхід до всіх однаковий. До чиновників і колишньої, і нинішньої влади. Спрацьовує одна наживка - незаконне збагачення" (червень, 2016-го)

Суд винесе вирок Януковичу

"Вперше суд розгляне звинувачення у державній зраді президента. Суд винесе свій вердикт. Не через 50, 100, 300 років після зради. А буквально по гарячих слідах" (березень, 2017р.)

Бізнес-прокурорів не буде

"Я не проти дорогих автомобілів, але для цього існує в цій країні шанована професія – бізнесмени. Але бізнес-прокурор – нешанована професія, вона заборонена професія.

З таким підходом або продекларуйте, де взяли гроші, або звільняйтесь" (Луценко одному з керівників прокуратури в Одесі після виявлення на паркінгу авто Toyota, червень 2016-го)

Притягнути Новинського до кримінальної відповідальності 

"Прошу дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Новинського Вадима Владиславовича... Вдумайтеся, у тяжко хворої людини, яка перебувала на грані між життям і смертю, забрали єдиного помічника. Спеціально забрали і посадили під замок, щоб Володимир мучився, не маючи можливості отримувати лікування. Це не церковна, це кримінальна справа тих, хто предстоятеля УПЦ нищив кримінальними методами за вказівкою пахана Януковича" (Верховна Рада, червень 2016-го)

Сейшели може собі дозволити середній клас

"Ніколи не схильний виправдовуватися. Я вказав у декларації подарунок сина, який займається бізнесом, який надав нам кошти для оплати цього семиденного відпочинку. Відпочинок не був жодною надмірністю. Вкладається у те, що собі дозволяє середній клас" (коментар "Радіо Свобода". Юрій Луценко з 3 по 11 січня з сім'єю провів відпустку на Сейшельських островах. Мандрівка коштувала понад 52 тис. євро — близько 1,8 млн грн)

У лютому 2018 року в інтерв'ю Юрій Луценко заявив про потребу нової партії.

"Генпрокурор не має права займатися партійною діяльністю, але я не можу не думати про політику.

Всі, хто працює на країну, мали би створювати центристську об'єднану політичну силу. Це не повинна бути ні БПП, ні "Народний фронт", ні "Удар" при всій повазі до членів і лідерів цих партій. Ліміт довіри до них всіх вичерпано. Але це не означає, що ліміт вичерпано до багатьох, хто перебуває всередині", - сказав він.

Джерело

2ogoloshenya