В Україні закінчили тестувати препарат для лікування COVID-19

Клінічні дослідження препарату «Біовен» закінчились. Вважають, що ліки дозволять зменшити кількість летальних випадків серед хворих.

Клінічні дослідження проводила українська фармкомпанія «Біофарма».

Препарат-імуноглобулін має назву «Біовен», в майбутньому за його допомогою планують лікувати важкі випадки зараження COVID-19, пише Громадське.

Як зазначає президент «Біофарми» Костянтин Єфименко, попередні дослідження показали, що препарат дозволить хворим побороти лихоманку і загалом зменшити смертність від коронавірусу серед українців.

Що відомо про препарат?

«Біовен» - це імуноглобулін, в його основі вироблені антитіла з крові людини. Як додають в фармкомпанії, застосування звичайного імуноглобуліну без специфічних до COVID-19 антитіл вже збільшує шанси на одужання в рази.

Скільки він буде коштувати?

Наразі застосування звичайного імуноглобуліну вже можливе. У компанії анонсують 25 тисяч готових доз імуноглобуліну. Цього вистачить на вісім тисяч людей. Планується, що флакон «Біовену» коштуватиме 7 тисяч гривень. Для лікування однієї людини в тяжкому стані потрібно буде орієнтовно 2-3 флакони.

Як додає глава "Біофарми", створення препарату на основі плазми інфікованих людей можливе ще за два місяці. Його ефективність буде в рази вищою. Один флакон коштуватиме приблизно 8 тисяч, але для одужання потрібно буде лише 1-2 дози.

Коли ліки будуть доступні?

Препарат створюють іноземні компанії CSL Behring, Takeda, Octapharma, Biotest, BPL, LFB, Sanquin, GreenCros і ADMA Biologics та українська «Біофарма». Всі компанії-учасники Міжнародного альянсу безоплатно отримують напрацювання з препарату. Коли клінічні дослідження закінчаться, Україна, як учасник, отримає специфікацію, на основі якої виробить свій продукт.

2ogoloshenya