Чи перейдуть усі школи на дистанційне навчання

Навчатимуться школярі дистанційно чи очно залежатиме від карантинного зонування, яке наразі діє в країні та безпосередньо в окремому регіоні.

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів в.о міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За словами очільника відомства, все залежатиме від того, в якій зоні перебуватиме та чи інша адміністративно-територіальна одиниця.

"Якщо це буде червона зона, то, звісно, передбачається навчання лише в дистанційному форматі", - наголосив в.о міністра.

Заначимо, що «червону» зону вводять в населеному пункті, де сплеск захворювань COVID-19 та завантаженості ліжок більше ніж на 75%.

Наразі Кам'янець-Подільський у «помаранчевій» зоні карантину.  Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 55,3%.

На запитання, чи підуть усі школи на дистанційне навчання від листопада, Шкарлет відповів:

"Я не готовий сказати, чи саме від листопада, чи від жовтня, чи, можливо, від грудня. Все виходитиме з того, чи дотримуватимуться норм карантину, безпеки".

На сьогоднішній день у Кам’янці-Подільському дистанційно навчаються учні п’яти класів загальноосвітніх шкіл.

Додамо, від 1 вересня  навчання у школах розпочалося у всій Україні, крім регіонів "червоної зони". Вчителям та учням молодших класів дозволяють бути без масок. У МОЗ рекомендують школам відкрити різні входи для учнів молодших і старших класів, щоб діти не перетиналися. З цих же міркувань уроки рекомендують розпочинати у різний час для різних класів. Наприклад, із 15-хвилинним проміжком.

2ogoloshenya