ДБР проводить експертизи по “плівках Єрмака” - Венедіктова

У Державному бюро розслідувань тривають експертизи “плівок Єрмака”, їх перевіряють на те, наскільки вони змонтовані, і чи можна ідентифікувати голоси.

Про це сказала Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в інтерв’ю ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”, пише УНН.

“Воно не затягується. Є справа в ДБР, те, що було провадження в СБУ, воно об’єднане, наскільки я пам’ятаю, і передане до ДБР. І справа в НАБУ. Що стосується ДБР, то зараз тривають експертизи, наскільки плівки змонтовані, не змонтовані. Наскільки можна ідентифікувати голоси. Допити всіх людей, про які було заявлення і які звучали на плівках, уже були здійснені. Що відбувається в НАБУ - я не втручаюсь в справи НАБУ абсолютно і не забираю в них нічого… Але виходячи з того, що нема публічної інформації - я думаю, що вони так само зараз в стані експертиз”, - сказала Ірина Венедіктова.

Раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань через відео з його братом — Денисом, розповсюджені нардепом, колишнім радником Президента Володимира Зеленського Гео Леросом, на яких, зі слів нардепа, очільник ОП через родича “барижить державними посадами”.

2ogoloshenya