Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується робота з викриття корупційних правопорушень, спрямована не лише на виявлення випадків одержання неправомірної вигоди, а й на фіксування фактів її надання.

«За процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури та у взаємодії із працівниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди правоохоронцю», - повідомив керівник місцевої прокуратури Сергій Стецюк.

Намагаючись вплинути на хід досудового розслідування кримінального провадження за фактом вчинення шахрайства, за закриття провадження зловмисник запропонував начальнику слідчого відділення Віньковецького відділення Ярмолинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області неправомірну вигоду в розмірі 5 тис. грн.

Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво та місцеву прокуратуру.

На підставі заяви поліцейського місцевою прокуратурою за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 12 квітня 2018 року під час передачі частини неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. грн. громадянина, який таким чином намагався уникнути кримінальної відповідальності, викрито та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Кошти неправомірної вигоди вилучено.

На даний час в рамках досудового розслідування, що здійснюється слідчим відділенням Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання особі запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya