Спецоперація щодо «вагнерівців» зірвалася після дзвінка людини з найближчого оточення Зеленського, — Богдан

Колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан стверджує, що «спецоперацію» українських спецслужб із затримання бойовиків ПВК Вагнера зірвали після дзвінка з «найближчого оточення» президента Володимира Зеленського.

В інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону Богдан заявив, що «знає, що все було саме так», як описав спецоперацію журналіст Юрій Бутусов. За його словами, «там все навіть гірше».

Нагадаємо, за словами Бутусова, «вагнерівців» завербувала Служба безпеки України.

Він стверджує, що співробітники спецслужби намагалася виманити «вагнерівців», оскільки вони раніше брали участь в бойових діях на Донбасі і причетні, зокрема, до знищення літака Іл-76 в червні 2014 року, внаслідок аварії якого загинули 49 українських військовослужбовців. Нібито через втручання ОП бойовики були затримані під Мінськом білоруськими силовиками і зрештою передані РФ.

«Там дійсно була створена фірма в Венесуелі, набрано персонал, якісь люди вже поїхали туди працювати на якісь конкретні вишки. Їм платили там реальні гроші, вони реально там охороняли вишки. Це не просто якась казка… Цій операції більше року — вона суперсекретна і суперсерйозна», — розповів Богдан.

Колишній глава ОП додав, що спецоперацію «зруйнував один телефонний дзвінок»:

«Людина, яка зробила цей дзвінок, фактично зізналася, що це зробила… З найближчого (оточення президента, — НВ)».

Богдан відмовився називати прізвище цієї людини, запевнивши, що про це скоро «розповість прокурор». За його словами, Володимир Зеленський не скасовував операцію, а погодився, що її потрібно перенести на кілька днів.

«У президента були страхи, а що станеться, якщо ми посадимо цей літак, а в нас перемир’я… У президента 97% роботи на сьогоднішній день — це створення позитивного піар-образу. І для нього перемир’я — головний запит», — додав він.

2ogoloshenya