Осінній призов: Генштаб планує скоротити кількість строковиків

Осінній призов триватиме з 1 жовтня до 31 грудня 2020 року.

Як пояснили в Генштабі, зараз йде робота над вдосконаленням захисту військових, забезпеченням кар'єрного росту і підвищенням рівня грошового забезпечення, щоб збільшити кількість бажаючих служити за контрактом.

Так, з початку 2020 року до військової служби за контрактом вже залучили 25 тисяч громадян, з них понад 2 тисячі - офіцерський склад.

«Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-грудні цього року», - заявили в Генштабі.

Раніше в Міноборони підтвердили відстрочку призову для абітурієнтів.

"Буде зменшена кількість призовників, як про це вже заявляв Генеральний штаб Збройних Сил України. В іншому – осінній  не відрізнятиметься від весняного призову. Нині вже не буде питань по тих громадянах, які планують вступати до вишів, бо вони або вже поступили, або ні. Ті, хто вже зараховані до вишів, гарантовано отримає відстрочку від призову. Вони повинні подати до військових комісаріатів довідки «форми 17» до початку призову  про те, що вони є студентами вищих навчальних закладів. Щоб у військкоматах розуміли, хто саме з цих осіб вже має право на відстрочку", – зазначив підполковник Дмитро Вастьянов.

      На запитання нашого кореспондента про призов 18-річних громадян на строкову військову службу підполковник Дмитро Вастьянов відповів наступне:

"Згідно з Законом України «Про військовий обов’язок та військову службу» та згідно з Указом Президента України 18-річні громадяни призиваються на строкову військову службу. Можливо, буде розпорядження Кабінету Міністрів, і все відбудеться так, як це було навесні, коли призовні комісії по кожному громадянину індивідуально ухвалювали рішення. (18 та 19-річним юнакам за їхнім бажанням надавалась відстрочка. – Авт.). Але чи будуть на час проведення осінньо-зимової кампанії такі рекомендації, мені наразі невідомо."

2ogoloshenya