На позиції українських військових пустять бойовиків

Кравчук підтвердив, що бойовиків пустять на "інспектування" українських позицій на Донбасі.

Кравчук кажуть, що бойовиків таким чином не формалізують: на "інспектуванні" буде присутня ОБСЄ, пише Суспільне.

Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук підтвердив, що членів незаконних збройних формувань на Донбасі допустять на спільне "інспектування" позицій ЗСУ в районі селища Шуми. Про це Кравчук заявив в ефірі ТСН увечері в середу.

За його словами, сьогодні ОБСЄ черговий раз підтвердила, що Україна не порушувала режим тиші на Донбасі. Для наочного підтвердження відсутності порушень завтра відбудеться спільне інспектування позицій українських військових.

"Хто туди входитиме: представники від ОРДЛО Донецької області, українська сторона в межах СЦКК і координатор ОБСЄ пані Хайді Грау", - розповів Кравчук.

Він також висловив переконання, що таким чином неможливо звинуватити представників України в ТКГ у формалізації терористичних угруповань і захоплених ними територій, оскільки на інспекції буде присутній представник ОБСЄ. 

За інформацією журналіста Юрія Бутусова з посиланням на дані терористів, завтра "інспектувати" позиції ЗСУ буде генерал-майор Збройних сил РФ Руслан Якубов (Вахітов).

"Завтра всю українську армію збираються зганьбити", - описав ситуацію журналіст на своїй сторінці в Facebook.

Ситуація в районі Шумів: що відомо

Раніше ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін пригрозив відкрити вогонь по позиціях українських військових з 8:00 7 вересня. Причиною анонсованих обстрілів він назвавши нібито порушення українською стороною домовленостей, досягнутих 22 липня щодо режиму тиші. Пушилін стверджує, що бойовики вимагали від ЗСУ закопати траншеї, які були вириті бійцями нібито після 22 липня, а потім ще й попереджали, що "мають повне право" усунути зазначені порушення самостійно".

Обіцяний обстріл позицій українських військових 7 вересня так і не відбувся.

Україна через погрози Пушиліна скликала на 6 вересня позачергове засідання ТКГ. 7 вересня Пушилін "переніс" дату атаки на позиції ЗСУ, "призначивши" її на 10:00 9 вересня. Згодом бойовики "ДНР" вдруге "перенесли" анонсований обстріл і запропонували провести засідання Тристоронньої контактної групи о 12:00 9 вересня. На засіданні ТКГ 9 вересня учасники консультацій домовилися про "спільне інспектування" в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

2ogoloshenya