6 вересня - День підприємця України

В першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця.

Свято встановлено Указом Президента № 1110/98 від 05.10.1998, щоб відзначити важливу роль, яку відіграє цей сектор економіки у формуванні нового економічного ладу, розвитку демократії та громадянського суспільства.

Економічна діяльність в Україні реалізується в різних формах власності (державної, комунальної, колективної, приватної) і різноманітних організаційно-правових формах господарювання.

Конституція України у статті 42 проголосила право кожного громадянина на заняття видами підприємницької діяльності, які не є прерогативою держави або не заборонені законом. До законодавчих актів з цих питань слід, насамперед, віднести Закони України “Про власність”, “Про підприємництво”, “Про підприємства”, “Про господарські товариства”, в яких визначаються загальні правові, економічні та соціальні засади здійснення подібної діяльності.

Напередодні Дня підприємця представники бізнесу в Кам'янці-Подільському отримали від міської влади привітання. Відповідно до номінацій, відзнаки було вручено 32 підприємствам.

2ogoloshenya