У МОЗ розповіли як діяти при спалаху COVID-19 в університетах

Міністерство освіти і науки України затвердило план дій на випадок сплеску захворюваності COVID-19 у закладах вищої та фахової передвищої освіти.

Алгоритм МОЗ передбачає такі вимоги для керівників університетів та коледжів у разі спалаху коронавірусу:

Якщо у студента на навчанні є ознаки гострого респіраторного захворювання, він має одягнути маску і піти до спеціального приміщення з гарним провітрюванням та попередити про це уповноважену особу. Ця особа відправляє студента з підозрою на коронавірус додому і рекомендує звернутись до лікарні, або викликає швидку до закладу освіти. Якщо студент неповнолітній, спочатку сповіщають його батьків. У цей час медпрацівник освітнього закладу інформує заклад громадського здоров’я про підозру на інфекцію та реєструє випадок у журналі.

Особи, що контактували зі студентом, у якого підтвердили коронавірус, на заняття не ходять і звертаються термінового до медиків.

Якщо ознаки інфекції з’явились у студента, що мешкає у гуртожитку, його ізолюють до консультації медичного працівника, звертаються за меддопомогою чи до сімейного лікаря/студполіклініки або викликають швидку.

Люди, які контактують зі студентом із підозрою на COVID-19, мають носити маску і тримати соцдистанцію.

Якщо симптоми коронавірусу у викладача чи співробітника університету, то глава закладу освіти забороняє педагогу вести заняття. Усі, хто контактував з викладачем на роботу не виходять і звертаються за медичною допомогою. У разі, якщо ознаки інфекції проявились у викладача під час роботи, він негайно іде додому і звертається до медиків або викладачу викликають швидку.

Заклади освіти, які відносяться до сфери управління МОН, зобов’язані повідомляти Міносвіти про усі виявлені випадки COVID-19.

2ogoloshenya